第七组问题回答区

来自joyousreading
跳转至: 导航搜索

合作读书.png

第七组小组成员
组长:张易橦
组员:张易橦 胡博葳 张吉臣 鲍奎舟

寒假作业[编辑]

阅读训练一
噪音.png


It's late at night on Friday night. Mark is sitting at the desk and doing his homework. But his neighbours (邻居)are making a lot of noises, and he is very angry.
The people in Room 2 are dancing. The man in Room 3 is mopping the floor in his living room. The woman in Room 4 is playing the violin. The teenagers (青少年)in Room 5 are listening to loud rock music. The dog in Room 6 is barking. And the people in room 7 are having a big argum(争吵).

问题区:

判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”

  • ( F )1. It is a late night at the weekend.
  • (T )2. Mark is sitting at the desk and doing his homework.
  • ( T )3. There are some teenagers in Room 5.
  • (F )4. The woman in Room 4 is mopping the floor.
  • ( T )5. Mark is angry because his neighbours are making a lot of noises at night.
根据要求,写一段短文(小组讨论)

6.Do you think Mark's neighbours' behavior is good for their neighbors? What other noises can affect our lives?
答:In my opinion, Mark's neighbors' behavior is not good for their neighbors. When it is late in night, everyone needs a quiet environment to fell into sleep. I think all these neighbors are selfish. They are not thinking about others. In our lives, there are many kinds of noises around us, such as the honking of horns, the roar of the airplanes, and the sound of a barking dog. Sometime it will make us very irritable, and sometime we don’t care.

阅读训练二

上学.png


It's 1.S______today. The weather is very fine. We are back to school. It's good to see all my 2. c______ and teachers again. They are all fine and happy. There are twenty-six girls and twenty-eight boys in our class. Mr.Hu is our new 3. E______ teacher and Mr.Li will teach us Maths. I think Maths is not easy, but it's 4.i______ . I'm going to work hard on it. I don't do well in English. I like English. I'll ask Lucy for 5.h______. Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese too. I'm going to do my best this term.

问题区:

根据短文内容选择合适的答案

  • 1.(Sunday) 2.(classmates) 3.(English) 4.(interesting) 5.(homework)
根据要求,写一段短文

6.What is your team favorite subject?Why do you like it?(小组讨论)
答:Our team's favorite subject is English. Because it is very interesting. It's amazing to master a new way to listen and say. We all think we can study well.

第二次阅读训练[编辑]

阅读训练一
熊猫.png



Pandas are lovely animals. Most of them live in the deep forests of Sichuan Province in China. They have white fur, thought(虽然)their shoulders, legs, ears and eyes are black. Pandas are usually very heavy, some of them can be about 1.5 metres all and weigh about 100 kilograms. However pandas are very agile(敏捷的), they can climb trees as easily as some other animals do.
Pandas have big, sharp teeth and live mainly on bamboo leaves. Every day each grown-up panda eats about 15-30 kilograms of bamboo leaves and they usually spend 10-12 hours eating. Pandas also have spare-time hobbies , Two of their hobbies are climbing trees and sleeping.
Sadly, there are not many pandas left in the world because some people keep cutting down trees. The Chinese government(政府) is doing its best to protect pandas from being harmed or killed.


问题区:

A:判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”

  • ( F )1. Most of them live in the deep forests of Yunnan Province in China.
  • ( T )2. Pandas can climb trees as easily as some other animals.
  • ( F )3. Pandas’ teeth are sharp but not very big.
  • ( F )4. Every day each baby panda eats about 15-30 kg of bamboo leaves.
  • ( F )5. Pandas usually spend 10 -12 hours sleeping.

B:根据短文内容,回答以下问题
1. Do all the pandas live in China?
答:NO. Most of them live in China. A few of them live in other countrys.
2. What colour are the pandas?
答:They are white and black. Only their shoulders, legs, ears and eyes are black.
答:Pandas are very agile(敏捷的. They can climb trees as easily as some other animals do.
4. What do they eating best?
答:They like eating bamboo best.
5.Why are there not many pandas left in the world?
答:Because some people keep cutting down trees.

根据要求,写一段短文

6.Do you know the exclusive protection of animals(独有的保护动物) in other countries? Please describe its appearance, body shape and habits, etc.
答:Asian elephants lives in south and south east Asia. There are now fewer than 50000 left in the world.. About 57% of them live in India. They are the biggest animals live on land. A grown-up Asia elephant is about 3.2 meters tall and weigh more than 5t. They like live in the warm and moist deep forests. They like walking in the forests. So every day they run about 18-20hours. And they spend only about 2-4 hours for sleeping.

Now there are about 300 Asian elephants in our county. Government(政府) is doing its best to protect pandas from being harmed or killed.


第一次阅读训练[编辑]

阅读训练一
过新年.png



People in different countries have different festivals. The most important festival in Western countries is Christmas. In China, the most important festival is the Spring Festival. On that day, people get together to have a big dinner. Children can get money in red envelopes. And people always wear new clothes. They often fire the fireworks and firecrackers after dinner. They’re all happy during the Spring Festival.

问题区:

判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”

  • ( T )1. Christmas is very important in Western countries.
  • ( F )2. People get together at Christmas Eve in China.
  • ( T )3. Chinese people like to wear new clothes during the Spring Festival.
  • ( F )4. Children can get presents in red envelopes.
  • ( T )5. Everyone in China is happy during the Spring Festival.
标准答案:TFTFT
根据要求,写一段短文

6.How does your family celebrate the Spring Festival?
(1)How many kinds of ways to celebrate the Spring Festival in your group members?
(2)Please share the interesting things with us.appy
答:The Spring Festival is my favourite festival.There are seven days in this great festival.On the first day we get together to have a big dinner.I will get a big red envelope from my grandpa and grandma.After dinner we watch TV together.There are many wonderful programs on TV.We all welcome the coming of the new year. On the third day we will go to my grandmother's.I will paly with my cousins.I have five cousins.We play games.We chase together.We can fire the fireworks and firecrackers in evening.Wonderful!I like the Spring Festival.

点评:
1.较熟练地使用高级词汇
2.建议适当使用连接词,文章会更棒!
3.“I will paly with my cousins”play拼写有误。
阅读训练二

石器时代.png


People in the Stone Age live in caves. They don’t have house to live in. They often have a fire in their caves because fire gives their heat and light.At first people eat raw meat and fruit. The meat doesn’t taste nice but people don’t know how to cook it. Little by little(渐渐地), people get to know how to cook grass and meat. They like to put meat on the fire before thy eat it. Then the meat tastes very good! People never eat raw meat any longer(不再).

问题区:

根据短文内容选择合适的答案

  • ( C )1. Where do people in the Stone Age live?

A. In a house. B. In the tree. C. In a cave.

  • ( B )2. What do they eat?

A. Leaves and fruit. B. Meat and fruit. C. Meat and leaves

  • ( A )3. Does raw meat taste nice?

A. No, it doesn’t. B. Yes, it does. C. We don’t know.

  • ( C )4. Why don’t they cook meat with fire?

A. They like raw meat. B. They don’t have fire. C. They don’t know how.

  • ( A )5.What may(可能)people use to make a fire in the Stone Age?

A. Stones and leaves. B. Grass and meat. C. Fruit and sticks.

标准答案:CBACA

根据要求,写一段短文

6.If you travel through 2100. How do you live?Please imagine your future life.
答: I think everything will be very convenient in 2100. I can eat meal without cooking by myself because of the cooker machine. The room will be cleaned by cleaner machine.Personal housekeeper can help us to do homework ,chat with me and play music for me. Maybe I will live in a box which can be transported everywhere.I work here and live here,everything I want will be delivered here by many robots, and I don't need to go outdoors unless I want to bask in the sun. It is so cool in 2100.

点评:
1.能够很好的使用长难句且句法很棒。
2.词汇表达比较灵活多变,尤其是高级词汇使用较恰当。
3.全文结构严谨,可适当增加文中衔接词的使用。
4.非常好,希望能够继续保持。